307 milioane 2008 pentru dezvoltarea sectorului pescaresc

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura organizeaza in data de 11 iulie 2008, incepand cu ora 10.00, “Conferinta nationala de lansare a Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013”, care se va desfasura la Neptun, Hotel Doina, Sala de conferinte Europa.

Pana in anul 2013, in cadrul Programului Operational de Pescuit, sectorul pescaresc din Romania va beneficia de 307 milioane euro fonduri publice nerambursabile, din care 230 milioane sunt fonduri europene, iar 77 milioane reprezinta contributia nationala.

In prima etapa vor fi lansate patru Masuri privind investitia productiva in acvacultura, prelucrarea si comercializarea produselor pescaresti si de acvacultura, investitii la bordul navelor de pescuit si selectivitate si compensari socio-economice acordate pescarilor.

Plecand de la premisa ca aderarea la Uniunea Europeana deschide noi oportunitati pentru sectorul pescaresc, dar si ca, in acelasi timp, aduce noi provocari si noi reguli ale jocului, conferinta isi propune sa ofere unele informatii, precum:

  • Care sunt fondurile europene destinate sectorului pescaresc si modalitatile prin care se poate beneficia de finantare;

  • Cum pot potentialii beneficiari accesa fondurile europene pentru proiectele de dezvoltare;
  • Care sunt masurile prioritare din cadrul Programului Operational pentru Pescuit care vor fi lansate in prima etapa.

Totodata, se doreste ca aceasta conferinta sa reprezinte un real moment de comunicare intre toate partile interesate si sa aiba ca finalitate implicarea autoritatilor centrale si locale si a liderilor de opinie in eforturile de dezvoltare a sectorului de pescuit. Aceasta conferinta se va bucura de prezenta domnului Dacian Ciolos – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si a reprezentantilor Comisiei Europene.

Activitatea de promovare a Programului Operational pentru Pescuit initiata prin intermediul acestei conferinte reprezinta doar prima etapa dintr-o campanie de informare si publicitate, ce urmeaza a fi realizata in perioada urmatoare, atat la nivel national, cat si la nivel teritorial.
Reprezentantii mass-media sunt invitati sa participe la ora 11.30 la conferinta de presa, precum si pe intreg parcursul desfasurarii manifestarii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.