Proiect pentru dezvoltarea Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru deruleaza un proiect cu privire la strategia de dezvoltare economico-sociala a unitatilor administrativ-teritoriale care fac parte din Euroregiune, adica judetele Iasi si Vaslui din Romania si 18 raioane din Republica Moldova.
Proiectul, in valoare de 180 mii Euro, a fost depus prin programul Phare CBC 2005 si este realizat in parteneriat cu Business Consulting Institute (BCI) Chisinau.

Pana in prezent, reprezentantii asociatiei afirma ca au ajuns la jumatatea proiectului. Acestia au trecut de faza de achizitii privind serviciile de care au nevoie si de echipamente. Au realizat, de asemenea, si instruirea cu reprezentantii grupurilor de lucru din cele 18 raioane din Republica Moldova si cele doua judete din Romania.

Aceasta instruirea s-a realizat in cadrul a trei sesiuni cu cate trei module fiecare cu privire la comunicare, strategie si management proiect.

George Anghel, director executiv al Asociatiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, a declarat ca reprezentantii grupurilor au primit formulare si au realizat un sondaj de opinie pentru evidentierea necesitatilor Euroregiunii.

Acest sondaj de opinie a fost realizat pentru ca firma care se va ocupa de elaborarea strategiei sa aiba deja o baza de date si niste opinii ale celor din domeniu pentru ca formularele au fost transmise la institutii publice.

El mentioneaza de asemenea, si faptul ca momentan asociatia se afla in faza de licitatie pentru desemnarea unei firme. In termen de 12 zile spera sa aiba o firma care sa se ocupe de strategie si sa corespunda cerintelor asociatiei in ceea ce priveste experienta in domeniul tehnico-economic.

Momentan se lucreaza la realizarea unei pagini de website a Euroregiunii care spera sa fie finalizata in doua saptamani. La aceasta pagina, vor avea acces toti oamenii pentru a afla ce inseamna de fapt Euroregiunea si ce vrea ea.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.