Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile

Ministerul Economiei si Finantelor, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, lanseaza cererea de propuneri de proiecte pentru sprijin financiar nerambursabil cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, Axa Prioritara 1 “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”, Domeniul Major de Interventie 1.1. “Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor”, Operatiunea a) “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile”.

Proiectele eligibile in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte vizeaza, in principal, investitiile productive si pregatirea pentru concurenta pe piata a intreprinderilor mari, constructia/modernizarea spatiilor de productie, achizitia de noi echipamente, tehnologii si know how, imbunatatirea calitatii produselor si a serviciilor oferite. Valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect este de maxim 18,5 milioane de lei, iar bugetul alocat acestei cereri de propuneri de proiecte este de 215 milioane de lei. Perioada maxima de implementare a unui proiect este de 3 ani.

Intreprinderile mari pot depune cereri de finantare pentru urmatoarele activitati eligibile:

  • Crearea unei noi unitati de productie (fabrica/sectie/instalatie), exceptie facand delocalizarea unor activitati similare sau transferul unei capacitati de productie dintr-un stat membru UE;
  • Extinderea unei unitati existente pentru cresterea capacitatii de productie;
  • Diversificarea productiei unei unitati existente prin lansarea de noi produse;
  • Modernizarea intreprinderii, inclusiv schimbari in procesul de productie a unei unitati existente.

Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa fie operatori economici inregistrati legal in Romania care au peste 250 de angajati sau realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de peste 50 de milioane de Euro (sau detine active totale care depasesc 43 de milioane de Euro) sau sa nu se incadreze in categoria IMM asa cum sunt definite in Legea nr.346/2004 cu modificarile si completarile ulterioare si sa respecte toate criteriile de eligibilitate prevazute in Ghidul Solicitantului.

Perioada de depunere a Cererilor de finantare este 14.07.2008 – 14.10.2008. Locul de depunere a dosarelor de finantare este sediul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Calea Victoriei nr. 152, Sector 1 Bucuresti, telefon/fax 0040 21 20 25 271/0040 21 20 25 275.

Ghidul solicitantului

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.