Finantele pregatesc inca 600 mil. euro pentru infrastructura la rectificare

La a doua rectificare bugetara a acestui an, Ministerul Economiei si Finantelor va aloca aproximativ 600 milioane de euro pentru infrastructura.

Ministerul Transporturilor a cerut 600 de milioane de euro la rectificare, pentru niste proiecte din domeniul rutier si feroviar. Dintre acestea, au prioritate Coridorul IV Paneuropean, pe tronsoanele Cernavoda-Constanta si Arad-Timisoara.

Ludovic Orban declara de asemenea ca transporturile au solicitat suplimentarea bugetelor companiei Metrorex pentru trei obiective, respectiv tronsonul Nicolae Grigorescu – soseaua de centura, care ar trebui finalizat pana la sfarsitul acestui an, tronsonul 1 Mai-Laromet si pentru magistrala 5 Drumul Taberei – Universitate.

Orban a mentionat ca a solicitat, de asemenea, la rectificare si alocarea unor sume catre CFR Calatori si pentru CFR Infrastructura, in special pentru proiectele de constructie a liniei feroviare Bucuresti – Constanta.

De asemenea, proiectul de rectificare mai prevede alocarea sumei de 376 milioane de lei pentru majoritatea fondurilor fiind pentru subventii.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.