Activele Volksbank au crescut cu un miliard de euro

In primul semestru al acestui an, activele Volksbank s-au majorat cu un miliard de euro, ajungand in iunie la 4,5 miliarde de euro. In primele sase luni ale anului 2008, banca a realizat un profit brut de 17,7 milioane de euro, cu 64% mai mare decat in primul semestru din 2007.

Gerald Schreiner, presedintele Volksbank afirma ca aceasta crestere a fost alimentata de creditele de retail cu ipoteca. La sfarsitul lui iunie soldul creditelor ajunsese la 2,89 miliarde de euro, fata de 1,3 miliarde de euro, la jumatatea lui 2007.

De asemenea, declara si faptul ca au reusit sa-si imbunatateasca profitabilitatea, in ciuda extinderii rapide a retelei. Potrivit propriilor calcule, Volskbank a ajuns la jumatatea anului pe locul patru in topul jucatorilor din sistem.

Volkbank urmeaza sa implementeze o strategie de diversificare, imbogatindu-si oferta de produse, atat pe retail, cat si pentru clientii corporate. In acest scop, banca a lansat in ultima vreme numeroase pachete ce combina produsele si serviciile oferite.

Austriecii vor extinde si oferta pentru clientii corporativi, urmand sa ofere servicii de cash management, scontare de cecuri si bilete la ordin sau factoring.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.