Vizita ministrului Laszlo Borbely la Bruxelles

Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a efectuat marti, 15 iulie, la Bruxelles, o vizita de lucru avand ca tema Programul Operational Regional si Programele de Cooperare Teritoriala Europeana.

Laszlo Borbely s-a intalnit cu dl. Dirk Ahner, Director General in cadrul Directiei Generale de Politica Regionala a Comisiei Europene si cu dl. Anastassios Bugas, seful pentru Romania din cadrul celeiasi insititutii.

Oficialii au abordat subiectul polilor de crestere. “In conceptia Guvernului Romaniei, contextul geografic urban national este favorabil elaborarii si implementarii unei strategii bazate pe poli de crestere nationali, regionali si poli urbani. Polii nationali sunt sprijiniti de polii regionali de crestere care formeaza reteaua de sustinere. Acesti poli regionali de crestere au rolul de liant intre polii nationali si polii urbani de dezvoltare pentru a preveni tendintele de dezechilibru, in contextul unor sisteme regionale urbane predominant monocentrice” a subliniat Laszlo Borbely.

In ceea ce priveste derularea programelor de cooperare teritoriala europeana ministrul dezvoltarii a declarat ca: “Ar fi un pas inainte daca Comisia Europeana ar admite interpretarea mai larga a notiunii de “organism public echivalent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.