Colaborarea Bacau – Torino continua cu un nou proiect

Infratirea orasului Bacau cu Torino, eveniment ce s-a desfasurat in vara anului 2007 cu sprijinul si colaborarea Asociatiei Italo – Romana “Fratia”, al carei vicepresedinte este bacauanul Gabriel Miron, se concretizeaza cu un alt program de colaborare “Urbact”.

Este vorba despre proiectul BHC – Building Healthy Communities (Construirea de comunitati sanatoase), coordonat de Consiliul Local Torino, in care sunt implicate 10 orase din Italia, Grecia, Romania, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Spania, in scopul imbunatatirii calitatii vietii locuitorilor in plan socio-cultural.

Programul are rolul de a identifica linii de interventie pe cartiere sau chiar localitati ce prezinta “simptome” de riscuri sociale, un program generator de proiecte ce pot fi implementate prin finantare din fonduri locale, centrale si europene (FSE si FEDR).

Din Romania sunt implicate doua orase – Bacau si Baia Mare. La inceputul acestei saptamani, in sala mica a Institutiei Prefectului – judetul Bacau va avea loc intalnirea de constituire a Grupului de Sprijin Local.

Grupul de Sprijin Local Bacau este alcatuit din reprezentanti ai Autoritatii de Sanatate Publica, Primariei Municipiului Bacau – Unitatea de Implementare Proiecte, Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord- Est, fiind coordonat de Agentia de Dezvoltare Locala prin domnul Cornel Pricope, directorul acesteia si are rolul de a intreprinde un studiu cu probleme, nevoi si actiuni necesare. Studiul va sta la baza realizarii unui plan de actiune locala.

Termenul limita final pentru prezentarea acestor studii la Bruxelles este 12 august 2008, pentru ca, in luna septembrie, la reuniunea celor 10 orase participante, sa fie identificate proiectele ce pot fi finantate.

Un rol important in activitatea Grupului de Sprijin Local Bacau il va avea si filiala Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, care va trebui sa ofere sprijin si expertiza in vederea obtinerii finantarii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.