S-a constituit noul Consiliu pentru Dezvoltare Regionala Vest

La Consiliul Judetean Arad a avut loc, pe 16 iulie, sedinta de constituire a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest (CDR Vest) pentru perioada 2008-2012, urmata de reuniunea Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare Vest (CRESC Vest).

Prin consens, presedinte al CDR Vest a fost ales Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, vicepresedinte fiind desemnat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.
Din CDR Vest fac parte presedintii Consiliilor Judetene Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis, primarii celor patru municipii resedinta de judet, precum si primari ai unor localitati din cele patru judete.

In cursul reuniunii CRESC Vest a fost supus evaluarii strategice si aprobat un proiect depus de Consiliul Local Municipal Arad, pentru a obtine finantare prin intermediul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, proiect ce vizeaza reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului Arad, valoarea finantarii ridicandu-se la peste 54,6 milioane de lei.

In urmatoarea etapa, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, va fi informat despre decizia luata in sedinta CRESC Vest.

“In cazul in care sunt indeplinite toate conditiile procedurale, se va trece in cel mai scurt timp la semnarea contractului si la implementarea proiectului, in toamna acestui an urmand sa fie demarate procedurile de licitatie, iar lucrarile ar putea sa inceapa, dupa toate probabilitatile, in primavara anului 2009”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, la sfarsitul sedintei CRESC Vest.

Proiectul “Reabilitare Centru Istoric Vechi al municipiului Arad” are in vedere 12 strazi din zona Biserica Sarbeasca – Piata Romana si Podul Traian, unul din cele mai vechi poduri din Romania, aflat inca in exploatare.

Finantarea se va face din fonduri structurale nerambursabile puse la dispozitie de Uniunea Europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Costurile totale ale investitiei, estimate la 54.649.323 de lei, vor fi asigurate in proportie de aproximativ 80% din fonduri structurale nerambursabile, iar diferenta prin alocatii de la bugetul general al municipiului Arad. Durata de realizare proiectului, ce ar putea incepe pana la finele acestui an, este estimata la 31 de luni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.