Ambasadorul Marii Britanii, la Craiova: “Dezavantajul Romaniei in atragerea investitorilor este absorbtia fondurilor europene”

Martin Harris, investitori, fonduri europene, dezavantaj, justitie

Agenda ambasadorului Martin Harris a inceput de dimineata cu o vizita la societatea Cummins Generator Technologies Romania SA, cu sediul in incinta Electroputere Craiova.

Dupa o intalnire de o ora cu reprezentantii societatii producatoare de generatoare electrice, cu sediul principal in Anglia, ambasadorul a raspuns intrebarilor adresate de jurnalisti, flancat de cei doi viceprimari ai Baniei: Marinica Dinca si Teodor Sas.

Demnitarul a vorbit despre resursele umane din regiune, apreciind faptul ca avantajul Olteniei il constituie experinta angajatilor. “Oamenii au spus ca este o resursa ieftina, dar nu asta e avantajul important. Exista o resursa umana cu o experinta valabila pentru investitori straini. in ceea ce priveste un dezavantaj al investitorilor este absorbtia fondurilor europene. stiu ca firmele britanice abia asteapta o rezolvare pentru aceasta problema”, a completat demnitarul.

“Aveti nevoie de justitie eficienta”

Martin Harris considera un avantaj pentru Romania eficentizarea sistemului de justitie si al licitatiilor.

“Trebuie sa aiba un climat potrivit pentru investitorii straini. Dupa parerea mea trebuie sa aiba un sistem de justitie mai eficient, trebuie sa aiba un sistem de liciatie mai eficient”, a mai spus ambasadorul. in ceea ce priveste lupta anti-coruptie, Martin Harris apreciaza ca Romania a inregistrat progrese in ultimul an.

Programul ambasadorului a continuat cu doua intalniri cu edilii Baniei, respectiv prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Martin Harris a fost numit ambasador al Marii Britanii in iulie, anul acesta, lucrand in Ministerul de Externe de la Londra din 1991. Ambasadorul a vizitat prima oara Romania imediat dupa caderea comunismului, in 1990, pe vremea cand era student.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.