In primele sase luni din 2008, Romstal Leasing a inregistrat o crestere de 322%

Compania Romstal Leasing IFN S.A. a finantat in primele sase luni ale anului 2008 3.050 de contracte in valoare totala de 130,5 milioane euro, in crestere cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Echipamentele, sursa cresterii. Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentele echipamentelor si al autovehiculelor comerciale: echipamentele au inregistrat o crestere spectaculoasa de 322% fata de anul trecut.

De asemenea, pe segmentul de autovehicule comerciale au fost semnalate cresteri semnificative, care au dus la inregistrarea unei ponderi de 44,8% din totalul finantarilor Romstal Leasing in primul semestru din 2008, fata de 42% anul trecut. In portofoliul companiei autoturismele detin o pondere de 31,8%, autovehiculele comerciale 44,8%, echipamentele 17,8%, imobilele 4,8%, iar motocicletele 0,8%.

Romstal Leasing mizeaza in continuare pe segmentul echipamentelor si al vehiculelor comerciale, avand in vedere potentialul ridicat al acestor piete in 2008. Obiectivul fixat consta in cresterea cu aproximativ 30% a finantarilor pe aceste segmente pentru 2009.

Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing a declarat ca segmentele de leasing pentru echipamente si leasing pentru vehicule comerciale au adus o contributie de aproape doua treimi din totalul finantarilor din 2008.

Cresterea remarcabila de pe segmentul de echipamente a determinat si marirea ponderii acestui segment in totalul finantarilor inregistrate de companie in prima jumatate a anului, ajungand la valoarea de 19 milioane de euro, fata de numai 6 milioane in aceeasi perioada din 2007.

Leasingul de echipamente si cel imobiliar castiga teren in fata segmentului auto. Cea mai importanta reglementare din acest an este taxa de poluare care a inlocuit, incepand cu 1 Iulie 2008, taxa de prima inmatriculare.

O prima consecinta a acestei taxe va fi incetinirea cresterii vanzarilor de autoturisme noi in favoarea celor rulate.

Modificarea taxei de prima inmatriculare nu va influenta semnificativ tendinta actuala existenta pe piata de leasing – piata de leasing pentru echipamente si cea de imobiliar inregistreaza cresteri importante in dauna leasingului auto.

Evolutie constanta pentru leasingul imobiliar, in primul semestru din 2008. Evolutia leasingului imobiliar s-a pastrat in aceeasi parametri ca si in 2007.

In primele 6 luni din 2008, contractele de finantare pe segmentele de leasing imobiliar au depasit cu putin valoarea de 5 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului in curs se urmareste o crestere a valorii finantarilor de pana la 20 de milioane de euro.

In primele 6 luni ale anului 2008, Romstal Leasing a deschis inca 2 noi birouri locale in Caransebes si Buzau, alaturi de cele 32 existente in prezent.

Pentru perioada imediat urmatoare se doreste inaugurarea de noi filiale la Targoviste, Sfantu Gheorghe si in Bucuresti, zona Militari. Aproximativ 60% din finantarile Romstal Leasing se realizeaza in afara Bucurestiului, proportie ce se va pastra si in viitor.

In ceea ce priveste nivelul dobanzilor practicate, Romstal Leasing a initiat o campanie ce se desfasoara pana la finalul lunii iunie – 5,9% dobanda si 0,9% taxa de management pentru orice autovehicul finantat in aceasta perioada. Principalul beneficiu al acestei politici de acordare a dobanzilor reduce considerabil dobanda de finantare normala – 7.25% si taxa 2%.

Romstal Leasing IFN S.A. este membru al “Asociatiei Societatilor Financiare – ALB Romania, organizatie afiliata la Federatia Europeana Leaseurope. ALB reprezinta 93% din totalul pietei de leasing din Romania si o cota semnificativa a creditului de consum.

Andreea Baltoi

Telefon/Fax: 021.253.07.36/37

Mobil: 0755.010.883

E-mail:[email protected]

[email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.