Zece tineri ieseni s-au inscris in Programul START

Ieri, 21 iulie 2008 a fost lansat programul START, program pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare. Acesta se bucura de succes, inca din prima zi primindu-se un numar de 10 cereri, pe site-ul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi.

Anghel Ficu, directorul OTIMMC Iasi declara ca inscrierile pentru a putea participa la programul START au inceput in data de 21 iulie si se vor termina pe 25 iulie. Cei interesati de accesarea acestui program pot completa on line formularul de preselectie, conform aplicatiei software care va fi disponibila pe pagina web a institutiei, la adresa www.mimmc.ro, in perioada 21-25 iulie, intre orele 9.00 si 20.00.

Pentru selectia planurilor de afaceri ale tinerilor si realizarea evaluarii primare a acestora, s-a constituit o comisie de evaluare alcatuita din specialisti din cadrul bancii acreditate, ai ANIMMC si Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Prin intermediul acestui program, tinerii pot primi o finantare nerambursabile, reprezentand 50% din valoarea totala a proiectului, dar fara a depasi limita de 60.000 lei pentru fiecare beneficiar.

In cazul in care beneficiarul solicita un credit bancare pentru a realiza proiectului, FNGCIMM poate garanta creditul angajat in proportie de pana la 80%, in conformitate cu prevederile conventiilor incheiate cu bancile partenere.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.