Romania sustine Georgia in domeniul dezvoltarii regionale

Oficialitati guvernamentale din Georgia se afla in Romania intre 21 si 27 iulie 2008, in cadrul unui proiect finantat de Ministerul roman al Afacerilor Externe, prin programul de asistenta oficiala pentru dezvoltare.

Prin aceasta vizita se urmareste realizarea unui schimb de experienta cu autoritatile romane privind modelul si politicile de dezvoltare regionala, precum si modalitatile de implementare a acestora.

Delegatii din Georgia (reprezentanti ai Ministerului de Finante, Ministerului Dezvoltarii Regionale, administratiei publice locale si regionale din regiunea Kakheti) se vor intalni cu omologi din agentiile de dezvoltare regionala si ministerul de resort, ministerul de externe, precum si cu reprezentanti ai Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si ai societatii civile. Discutiile se vor axa pe marginea experientei romanesti de structurare a mecanismelor institutionale de dezvoltare regionala si de imbunatatire a accesului la finantare pentru dezvoltare.

Tinand cont de similitudinile dintre Regiunea Kakheti si Regiunea Centru din Romania (bazin viticol si zona cu potential turistic dezvoltat), pentru delegatia georgiana prezinta interes cunoasterea proiectelor in domeniile viticol, turismului si turismului viticol dezvoltate cu succes in judetul Alba. In acest sens, delegatia din Georgia va avea intalniri cu autoritatile locale din judetul Alba si cu Agentia de Dezvoltare Regionala Centru si va vizita podgoria Jidvei, alaturi de alte proiecte de dezvoltare regionala.

Vizita face parte dintr-un proiect finantat cu 150.000 Euro de Ministerul roman al Afacerilor Externe in cadrul programului de asistenta pentru dezvoltare 2007 si implementat de PNUD. Proiectul vizeaza imbunatatirea conditiilor socio-economice ale populatiei din regiunea Kakheti, prin sprijinirea dezvoltarii regionale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.