Sistem de colectare selectiva a deseurilor si statie de sortare in aria orasului Ovidiu

Primaria orasului Ovidiu, in parteneriat cu Primaria Mihail Kogalniceanu, Lumina si Murfatlar (Basarabi), demareaza, in cadrul programului Phare CES 2005, proiectul “Sistem de colectare selectiva a deseurilor si statie de sortare in aria orasului Ovidiu, judetul Constanta”.

Proiectul are ca scop dezvoltarea si modernizarea elementelor de infrastructura de mediu din domeniul gestionarii deseurilor urbane/comunale in vederea cresterii gradului de reciclare si valorificare a deseurilor, imbunatatirii nivelului de protectie a mediului si reducerii riscurilor privind sanatatea populatiei.

Prin implementarea acestui proiect se urmareste dezvoltarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor urbane/comunale si amenajarea unei statii de sortare pentru acestea in zona orasului Ovidiu si a localitatilor Murfatlar (Basarabi), Mihail Kogalniceanu si Lumina din judetul Constanta. Se are in vedere constructia a 89 de puncte de colectare selectiva si a unei statii de sortare, achizitionarea a 356 de eurocontainere pentru colectarea selectiva a deseurilor, a unei masini autocompactoare, precum si a echipamentelor pentru sortarea finala a deseurilor in statia de sortare.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 20 de luni (01.03.2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.