Orasele prahovene inregistreaza mari intarzieri la programul SAMTID

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca este ingrijorat din cauza intarzierilor inregistrate la termenele de finalizare a lucrarilor din cadrul Programului SAMTID in zece orase prahovene, lucru care ar putea conduce la returnarea fondurilor europene primite – peste sase milioane de euro.

Programul SAMTID, de reabilitarea a sistemului de alimentare cu apa potabila, se deruleaza, incepand din 2006 in orasele: Azuga, Baicoi, Boldesti-Scaieni, Breaza, Busteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia si Urlati.

Pentru derularea lui a fost infiintata, in 2006, si o societate, S.C. Hidro Prahova, aflata in subordinea Consiliului Judetean, care trebuia sa se ocupe si cu implementarea si verificarea felului cum el este transpus in practica.

Mircea Cosma sustine ca termenul limita de receptie a lucrarilor in cele zece orase era 25 septembrie 2007 si a fost prelungit pana la 4 iulie 2008. De la aceasta data se inregistreaza penalizari de 10 %, daca receptia lucrarilor nu se va incheia pana la sfarsitul anului.

In nici unul dintre cele zece orase lucrarile nu s-au incheiat la termen. Cele mai avansate lucrari, de peste 80%, sunt in orasele Plopeni si Mizil. Cea mai grava problema este la Busteni, unde trebuie introdusa o conducta pe o distanta de sapte kilometri pe marginea DN1, a mai precizat Cosma.

Presedintele CJ a mai afirmat ca, in cursul zilei de luni, s-a intalnit cu primarii celor zece orase si cu constructorii, prilej cu care s-a constituit un grup de lucru din care face parte si cate un reprezentant al Hidro Prahova, ce va supraveghea ritmul de derulare a lucrarilor in fiecare oras.

“Pentru intarzierile inregistrate, de vina sunt atat constructorii, cat si conducerea Hidro Prahova, care nu a verificat derularea lucrarilor”, a mai afirmat Cosma.

Daca nu vor fi semnate in termen receptiile lucrarilor in cele zece orase, constructorii vor intra pe lista neagra a UE si nu vor mai putea participa, timp de cinci ani, la licitatii de lucrari cu finantare europeana, a mai precizat Mircea Cosma.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.