Fonduri Phare pentru imbunatatirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor

ARIES T, Filiala Transilvania a Asociatiei pentru Industrie Electronica si Software din Romania, este beneficiara unei finantari europene prin Programul Phare CES 2005, “Asistenta IMM pentru achizitionarea de servicii de consultanta in afaceri”, pentru proiectul “Oportunitati. Dezvoltare. Cunoastere”.

Acesta se va derula in perioada 01.03.2008-30.10.2008 si vizeaza imbunatatirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor oferite de catre prestatori de servicii de consultanta.

Prin acest proiect, noua firme membre ARIES Transilvania din Cluj-Napoca, Oradea si Baia-Mare, au posibilitatea de a beneficia de asistenta pentru certificare ISO, asistenta si instruire pentru management, consultanta generala in management si instruire pentru resursele umane.

Costul total al proiectului este de 101.000 euro, din care cofinantarea din fondurile publice se ridica la 49,7%, restul de 50,3% reprezentand contributia celor noua firme beneficiare directe ale acestui proiect.

Pe durata proiectului vor fi implementate sistemele de management al calitatii, management al mediului si management al securitatii informatiilor pentru 5 dintre firmele beneficiare. Totodata, 8 firme vor beneficia de consultanta in domeniile management general, comunicare, managementul resurselor, management de proiect, iar 113 persoane, angajati ai firmelor beneficiare, vor participa la una sau mai multe sesiuni de instruire/consultanta in domenii precum comunicare, leadership, abilitati de prezentare, manager de produs.

“Preocuparea companiilor pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor demonstreaza importanta pe care o acorda managerii firmelor beneficiare personalului propriu, considerat ca resursa de baza in cresterea competitivitatii pe piata de IT&C din regiune”, declara Calina Retisan, manager de proiect.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.