Asociere intre consiliile judetene Caras-Severin, Timis si Arad

fonduri UE, POR, infrastructura, studiu de fezabilitate

In strategia de dezvoltare a judetului Caras-Severin, una din prioritati se refera la reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii de transport rutier de interes judetean.

In acest context, DJ 572 reprezinta o importanta deosebita, fiind cea mai scurta cale de transport rutier, care face legatura intre judetele Arad, prin orasul Lipova, si Caras-Severin, prin comuna Berzovia, traversand judetul Timis, cu acces direct la viitoarea autostrada Timisoara – Lugoj.

In anul 2005, intre cele trei consilii judetene a mai existat o asociere, tot pentru realizarea aceluiasi obiectiv, intre localitatile Berzovia (judetul Caras-Severin), Buzias (judetul Timis) si Lipova (judetul Arad), in cadrul Programului PHARE 2004-2006 “Coeziune economica si sociala – proiecte mari de infrastructura regionala”, care a incetat, insa, din lipsa de finantare.

Pentru accesarea fondurilor pentru finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013 s-a impus actualizarea studiului de fezabilitate, in concordanta cu starea tehnica actuala a drumului si a cerintelor impuse de “Ghidul solicitantului”, aprobat pentru programul de finantare al Uniunii Europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.