De saptamana viitoare pot fi depuse proiectele pentru polii urbani

Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a avut o intrevedere pe 22 iulie 2008 cu reprezentantii consiliilor judetene avand ca tema programele derulate de MDLPL, viitoare proiecte si posibilitati de finantare.

“Am tinut sa avem aceasta intalnire pentru ca sunt anumite probleme pe care numai impreuna le putem rezolva. in acesti ani cred ca am avut o relatie de parteneriat real si asa va trebui sa fie si de acum incolo”, a spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul a facut o scurta prezentare repartitiei fondurilor pe care MDLPL le-a primit in urma rectificarii bugetare precizand ca, in cea mai mare parte, acestea au fost alocate programelor de infrastructura rurala: 60 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor de interes local, 90 de milioane de lei pentru cele doua programe de alimentare cu apa a satelor. De asemenea, 100 de milioane de lei au fost alocate in plus pentru constructia de sali de sport. Laszlo Borbely a sustinut ca autoritatile locale trebuie sustinute in continuare cu fonduri pentru aceste programe.

De asemenea, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a facut o scurta prezentare a unui program pilot prin care in fiecare judet vor fi reabilitate drumuri de interes local, utilizand materiale si tehnologii noi.

In discursul sau, ministrul Laszlo Borbely, a accentuat importanta pe care au consiliile judetene in pregatirea unor proiecte pentru Programul Operational Regional.

“Suntem intr-o perioada densa. Trebuie sa stim ce facem cu proiectele finantate din fonduri europene. Dumneavoastra trebuie sa inventariati programele pe care le aveti, sa realizati o etapizare in timp a proiectelor, si o strategie bine determinata pe 4, 8 sau 12 ani. M-am intalnit, saptamana trecuta, la Burexelles, cu reprezentanti ai Comisiei care mi-au confirmat ca suntem in grafic in privinta POR. Suntem in faza in care aproape toate axele si domeniile de interventie au fost lansate. Iar, de saptamana viitoare pot fi depuse proiecte si in cadrul Axei 1 pentru poli urbani in afara celor opt orase mari: Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta si Ploiesti”, a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Laszlo Borbely a solicitat reprezentantilor consiliilor judetene sa urgenteze constituirea asociatiilor de dezvoltare intercomunitara necesare pentru depunerea de proiecte pentru Domeniul de interventie 3.3 – echiparea structurilor de interventie in situatii de urgenta.

In timpul dezbaterilor, reprezentantii consiliilor judetene au cerut clarificari ale unor probleme ce tin de procesul de depunere al proiectelor, dar au venit si cu propuneri concrete in acest sens.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.