UE va finanta un parc balnear in Transilvania

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest au semnat acordul cadru pentru proiectul cu finantare europeana “Parcul balnear in Regiunea Nord-Vest, locatiile Tasnad, Beltiug, Marghita”, in valoare de patru milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADRNV), acest parc este al doilea finantat din fonduri europene, dupa cel care cuprinde locatiile Dej, Cojocna si Figa, finantat in cadrul Phare 2005. Beneficiarii proiectului sunt Consiliul Judetean Satu Mare, Consiliul Judetean Bihor si consiliile locale ale celor trei localitati implicate.

“Prin semnarea acestui contract, regiunea noastra mai face un pas important in consacrarea ei ca si destinatie de interes national pentru turismul balnear, prin dezvoltarea turismului termal in Tasnad, Beltiug, Marghita – judetele Satu Mare si Bihor. Tot in cadrul programelor de preaderare, in Regiunea Nord-Vest se afla in implementare un alt proiect care dezvolta locatii pe turism balnear in Dej, Cojocna si Figa – judetele Cluj si Bistrita-Nasaud”, a declarat directorul general al ADR Nord-Vest, Claudiu Cosier.

El a adaugat ca faza investitionala este doar primul pas in atingerea obiectivului care priveste consacrarea Regiunii Nord-Vest ca si destinatie turistica balneara la nivel national. Lucrarile de infrastructura din cadrul acestui proiect vor putea incepe in acest an.

Contractul de finantare care priveste proiectul “Dezvoltarea potentialului balnear al lacurilor sarate din Regiunea Nord-Vest – Dej” cu un buget total de aproape 5,5 milioane euro si ai carui beneficiari sunt Consiliul Local Dej, Consiliul Local Cojocna, Consiliul Local Beclean, Consiliul Judetean Cluj si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, a fost semnat in 2007, iar lucrarile au inceput in ianuarie 2008.

La Dej lucrarile vizeaza construirea unui centru de terapie, terasa, terenuri de sport, amenajari exterioare si interioare, drumul de acces, plaja de nisip, amenajari peisagistice si replantari. La Cojocna, lucrarile vizeaza cladirea centrala, centru de terapie, lucrari exterioare, pontoane la lac, terenuri sportive, plaje, drum de acces, parcari. La Figa se vor realiza un bazin cu apa sarata, plaja de nisip, replantari, drum de acces, parcare, terasa, cladire de dusuri si cabinet medical, centru terapeutic.

Data de finalizare estimata pentru aceste lucrari este iulie 2009.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.