Presedintele CJ Tulcea vrea sa dubleze numarul specialistilor in proiecte europene

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Victor Tarhon, doreste sa dubleze cel putin numarul persoanelor din institutie care lucreaza pe proiecte finantate de Uniunea Europeana.

“Rezultatele activitatii institutiei trebuie maximizate, iar acest lucru se poate face fie marind norma, ceea ce nu mi se pare normal, fie crescand numarul angajatilor specializati. Vrem ca numarul specialistilor in proiecte europene din CJ sa fie dublu, daca nu triplu fata de cel de acum”, a declarat presedintele Victor Tarhon.

El a mai spus ca in momentul de fata CJ are angajate 12 persoane care au beneficiat de cursuri de perfectionare in vederea intocmirii si acordarii de consultanta pentru proiecte finantate din fonduri ale Uniunii Europene.

Potrivit sursei, lipsa specialistilor in acest domeniu este cea mai mare problema cu care se confrunta CJ, una dintre solutiile legale fiind majorarea cu 75% a lefurilor acestor persoane. Conform raportului de activitate al fostului presedinte al CJ, in 2007, aceasta institutie a initiat sase proiecte care beneficiaza de finantare din partea Uniunii Europene.

De asemenea, au fost reactualizate alte proiecte care nu au primit fonduri in anii anteriori, iar 22 de consilii locale din judet au beneficiat de consultanta in vederea intocmirii unor proiecte pentru atragerea finantarilor nerambursabile.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.