Banca Mondiala da 123 de Milioane Euro pentru reforma din Romania

Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, si directorul Bancii Mondiale pentru regiunea Europa Centrala si de Sud, Anand Seth, au semnat ieri, la Palatul Victoria, documentele de confirmare a imprumutului, prevazut in programul PAL 1 (Imprumutul de Ajustare Programatica) destinat continuarii reformelor structurale. In cadrul acestui program, Romania va primi din partea Bancii Mondiale un imprumut in valoare de 123,4 Milioane Euro (150 Milioane USD) pentru continuarea reformei in sistemul judiciar, administatie, sectorul energetic si cel al serviciilor din finantele publice.

Programul PAL 1 a fost aprobat de Consiliul Directorilor Executivi al Bancii Mondiale la 17 septembrie. Angajamentele Romaniei asumate prin acest program vizeaza, in principal, reforma administratiei publice si a justitiei, imbunatatirea modului de gestionare a finantelor publice, continuarea reformei in sectorul energetic, descentralizarea serviciilor publice, finalizarea programului de privatizare, dezvoltarea pietei de munca si a pietei de capital.

Banca Mondiala este partener al Romaniei in procesul de dezvoltare inca din anul 1990, valoarea totala a imprumuturilor acordate fiind de peste 3,8 Miliarde USD. In prezent portofoliul Bancii in Romania cuprinde 27 de operatiuni in valoare de peste 1,2 Miliarde USD.

Sursa: , Ziua online, 28 septembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.