Proiecte privind dezvoltarea infrastructurii situatiilor de urgenta in judetul Mehedinti

Consiliul Judetean Mehedinti, in parteneriat cu cateva consilii locale, a obtinut din partea Uniunii Europene finantarea a cinci proiecte privind dezvoltarea infrastructurii situatiilor de urgenta.

Vicepresedintele CJ Mehedinti, Liviu Mazilu, a declarat ca suma de 1,2 milioane euro va fi suficienta pentru consiliile locale ale localitatilor Bacles, Obarsia Closani, Sisesti, Izvorul Barzii si Breznita de Ocol sa-si achizitioneze utilaje si echipamente necesare prevenirii si atenuarii efectelor calamitatilor naturale.

“In ultimii ani in zonele respective s-au produs alunecari de teren si inundatii care au afectat gospodariile oamenilor, drumuri si terenuri agricole. Autoritatile locale puteau sa protejeze comunitatile impotriva acestor fenomene, daca dispuneau de mijloacele tehnice de interventie”, a precizat Mazilu.

Potrivit acestuia, in perioada care urmeaza se afla in stadiu de evaluare alte zece proiecte ale altor entitati administrative care intentioneaza sa-si doteze infrastructurile situatiilor de urgenta cu excavatoare, buldozere, autocisterne, autobasculante si motopompe de mare capacitate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.