Proiecte de 3 milioane Euro

In cadrul celei de-a cincea sesiune de depunere a proiectelor pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), patru ieseni au depus cereri pentru finantare.

Valoare proiectelor depuse in cadrul masurii 123 (cresterea valorii adauygate a produselor agricole si forestiere) sunt in valoare de aproximativ 3 milioane euro.

Per total, in cadrul Regiunii Nord Est, au fost depuse un numar de 17 proiecte, valoarea acestora ajungand la aproximativ 14 milioane euro.

Radu Diaconescu, reprezentantul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a declarat ca urmatoarea sesiune de depunere a proiectelor va incepe in luna august, in functie de directivele de la Bucuresti.

Prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, producatorii agricoli pot primi fonduri pentru proiecte privind restructurarea si dezvoltarea productiei agricole si silvice, dar si a industriilor prelucratoare aferente.

De asemenea, un criteriu important il reprezinta imbunatatirea competentelor profesionale, managementul durabil si respectarea exigentelor de mediu.

Prin intermediul FEADR, Uniunea Europeana urmareste patru directii:

  • cea de biodiversitate si conservare a naturii, prin care se va sprijini conservarea si dezvoltarea padurii;
  • asigurarea unei ocupari echilibrate a teritoriului si dezvoltarea practicilor de management durabil al terenurilor agricole si forestiere;
  • dezvoltarea infrastructurii si serviciilor rurale;
  • implementarea unor strategii locale de dezvoltare pentru imbunatatirea guvernarii administrative la nivel rural.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.