CJ Salaj vrea promovare turistica prin castre romane si biserici de lemn

Consiliul Judetean Salaj intentioneaza sa promoveze judetul, la nivel national si international, prin intermediul a doua proiecte turistice cu finantare europeana, anume “Circuitul castrelor romane din judetul Salaj” si “Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – judetul Salaj”, ambele proiecte fiind aduse in discutie pe 28 iulie, in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean.

In ceea ce priveste “Circuitul castrelor romane din judetul Salaj”, consilierii judeteni au aprobat acordul de parteneriat dintre judetul Salaj, in calitate de solicitant/lider de proiect si Comunele Buciumi si Mirsid, in calitate de parteneri in realizarea acestui proiect.

Obiectivele proiectului constau in introducerea in circuitul turistic national si international a unei zone cu un potential turistic special, crearea cadrului organizatoric si de infrastructura pentru imbogatirea si modernizarea ofertei culturale specifice zonei, precum si crearea unei zone pentru investitii turistice in ariile din imediata vecinatate a obiectivelor de patrimoniu turistic reprezentate de castrele romane din judet.

Proiectul privind circuitul castrelor romane urmeaza a fi depus spre finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013, axa prioritara 5, “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Tot prin acest program va fi depus spre finantare si proiectul privind bisericile de lemn. Obiectivele proiectului constau in reabilitarea infrastructurilor de turism din zona unor biserici de lemn din judetul Salaj, introducerea in circuitul turistic national si international a unei zone cu un urias potential turistic, precum si crearea unei zone atractive pentru investitii turistice in ariile din imediata vecinatate a obiectivelor de patrimoniu turistic reprezentat de bisericile de lemn.

Unitatile administrativ teritoriale si unitatile de cult implicate in derularea proiectului sunt: judetul Salaj, in calitate de lider de proiect si comunele Fildu de Jos, Hida, Sinmihaiu Almasului, Romanasi, Somes Odorhei, precum si parohiile Ortodoxe din Ciumarna, Poarta Salajului, Sinmihaiu Almasului, Fildu de Sus, Racis, Baica si Birsa, in calitate de parteneri, cu obligatiile si rolurile asumate prin Acordul de parteneriat aprobat, luni, de catre consilierii judeteni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.