Finantare nerambursabila pentru zece IMM-uri iesene

Prin intermediul schemei de finantare “Sprijin pentru consultanta acordat intreprinderilor mici si mijlocii” un numar de 10 IMM-uri iesene vor putea beneficia de alocare financiara nerambursabila. Pana in momentul de fata, valoarea totala a proiectelor depuse este de aproximativ 80.000 de lei.

Anghel Ficu, directorul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii Iasi a declarat ca incepand cu data 19 mai 2008, data de la care s-au putut depune cereri de finantare in cadrul acestui program, din judetul Iasi s-au inscris 10 intreprinderi mici si mijlocii.

Proiectele prezentate de acestea cumuleaza fonduri de 80.000 de lei. Termenul pana la care intreprinzatorii pot depune cererile de finantare este nelimitat, ministerul analizand si acordand acceptul pentru finantarea proiectelor pe masura ce le analizeaza.

De fondurile nerambursabile alocate prin intermediul acestei scheme vor putea beneficia intreprinderile si persoanele fizice care se incadreaza in categoria microintreprinderilor mici si mijlocii.

In cadrul acestui program nu pot fi depuse proiecte de organizatiile neguvernamentale, persoanele fizice, persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale.

Valoarea grantului este de maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu va depasi suma de 10.000 euro.

Proiectele depuse pentru aceasta schema trebuie sa se refere la strategiile pentru solutii inovative si crearea de noi produse si servicii, planuri de afaceri, studii de fezabilitate pentru implementarea tehnologiilor, studii si strategii de management, strategii de mediatizare, planuri de stimulare a resurselor umane, cat si studii asupra protectiei proprietatii intelectuale si de evaluare si diagnostic pentru transferul afacerii.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.