Ambasada Frantei ofera sprijin persoanelor vulnerabile pentru un rol activ in comunitate

apel-proiecte-1111.jpg

In Romania, societatea civila prinde o voce tot mai importanta si coerenta. Mobilizarile cetatenesti observate in ultimii ani au inceput o transformare a vietii publice romanesti prin consolidarea rolului societatii civile ca actor al schimbarii.

Franta, atunci cand favorizeaza, in cadrul politicii sale de cooperare internationala, parteneriatele institutionale, acorda o atentie deosebita organizatiilor societatii civile pe care le considera ca fiind actori-cheie in dezvoltarea politicilor publice concertate, inclusiva si durabila.

In acest sens, Ambasada Frantei in Romania acorda de multi ani sprijin tehnic si financiar pentru punerea in aplicare a proiectelor inovatoare, pilot, initiate de ONG-uri din Romania si destinate sa se extinda, precum si a actiunilor ce vizeaza structurarea societatii civile.

In 2017, Ambasada Frantei isi reinnoieste sprijinul pentru dezvoltarea societatii civile romanesti si, mai mult, pentru implicarea organizatiilor cetatenesti.

Prin urmare, acest apel de proiecte vizeaza „consolidarea societatii civile romanesti in sustinerea asociatiilor persoanelor vulnerabile sau a celor din jurul lor.“ Proiectele prezentate in aceasta directie vor urmari apoi sa sprijine participarea cetateneasca a unuia sau mai multor grupuri de persoane vulnerabile sau a celor din jurul lor, in scopul de a facilita accesul acestora la drepturi si sa incurajeze luarea in considerare de catre autoritatile publice a preocuparilor acestora in elaborarea politicilor care ii afecteaza.

Structuri eligibile

Apelul pentru proiecte se adreseaza organizatiilor non-guvernamentale (ONG) din Romania non-profit – asociatii, fundatii si ONG-uri – inregistrate in Romania si care implementeaza proiecte pe teritoriul romanesc. Un ONG poate depune numai un singur proiect in cadrul acestui apel.

Teme care pot fi abordate (una sau mai multe):

  • Sprijin pentru mobilizarea colectiva a persoanelor pentru sustinerea accesului la asistenta medicala, axat pe una sau mai multe boli sau la nivel de comunitate.
  • Asistenta pentru mobilizarea colectiva a persoanelor in varsta si a pensionarilor pentru apararea accesul la drepturi si imbunatatirea conditiilor de viata.
  • Asistenta pentru mobilizarea colectiva a persoanelor cu handicap pentru apararea accesul la drepturi si imbunatatirea conditiilor de viata.
  • Asistenta pentru mobilizarea colectiva a persoanelor afectate de saracie pentru apararea accesul la drepturi si imbunatatirea conditiilor de viata.

Suma si modalitaţile de cofinanţare

Proiectul propus va fi finanţat de catre Ambasada cu suma de 5 000 de euro maxim. Aceasta suma va trebui sa reprezinte maxim 80% din bugetul global al proiectului. O prima transa de 75% din subventia acordata va fi platita la semnarea conventiei, soldul fiind platit dupa prezentarea unui raport de activitate si financiar inainte de 31 martie 2018.

Cheltuielile administrative ce ţin de acest proiect nu vor putea depasi 30 % din bugetul global.

Depunerea dosarelor, care sa contina:

  • formularul de candidatura din anexa (in franceza sau in romana)
  • o prezentare a asociatiei (in franceza sau in romana)
  • un buget detaliat (care sa contina finantarile si cheltuielile provizorii)
  • coordonatele bancare (document oficial emis de banca) ale asociatiei
  • Numai dosarele complete depuse inainte de luni 31 iulie 2017 (termen limita) vor fi luate in considerare.

Procedura de selecţie

Selecţia proiectelor se va face pe baza urmatoarelor criterii:

  • respectarea temelor prioritare ale apelului
  • caracterul inovator, realist si reproductibil al proiectului propus,
  • gradul de precizie al proiectului (obiective, beneficiari, calendar, buget, rezultate, etc.),
  • calitatea si diversitatea parteneriatelor dezvoltate cu ocazia desfasurarii acestuia
  • O atentie deosebita va fi acordata proiectelor care favorizeaza schimbul de experienta si expertiza franceza.

La sfarsitul selectiei vor fi retinute 3 proiecte. Rezultatele selectiei vor fi comunicate direct candidatilor in data de luni 28 august 2017.

Recapitulare:

DDL depunere candidaturi: 31 iulie
Rezultate selectie: 28 august 2017
inceputul proiectelor: 1 septembrie

Sursa: STIRI.ONG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top