18 milioane de euro pentru imbunatatirea vietii rromilor

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) a anuntat lansarea schemei de grant a proiectului PHARE 2006 – “Accelerarea Implementarii Strategiei Nationale de Imbunatatire a Situatiei Rromilor”.

Prin intermediul acestei scheme se ofera fonduri in valoare totala de 18 milioane de euro. Acestea vor fi oferite pentru finantare proiectelor referitoare la locuinte, mica infrastructura, sanatate, pregatire vocationala si activitati generatoare de venit, in scopul dezvoltarii comunitare.

Beneficiarii acestui program sunt reprezentati de comunitatile de rromi.

Solicitantii eligibile ai acestei scheme de grant sunt reprezentati de institutiile publice locale, avand parteneriat cu ONG-uri rrome reprezentative la nivelul comunitatilor locale, sau in asociere cu grupurile de initiativa ale rromilor, precum si ONG-uri rrome in parteneriat cu autoritati ale administratiei publice locale.

Cererile se pot depune pana la data de 18 august 2008, ora 16 – pentru componentele de pregatire vocationala, sanatate si activitati generatoare de venit. Pentru componenta de infrastructura si locuire, termenul limita este reprezentat de data de 17 septembrie 2008, ora 16.

Ghidurile solicitantilor si anexele aferente se pot gasi pe pagina de internet www.sgg.ro.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.