Producatori agricoli obligati sa restituie subventiile

Aproximativ 400 de fermieri constanteni trebuie sa restituie contravaloarea bonurilor valorice primite pentru infiintarea culturilor agricole. Acestia nu au folosit samanta certificata sau nu si-au asigurat culturile.

Astfel, seful Serviciului Examinari Cereri din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Constanta, Stere Pufleni, a declarat ca este vorba de sprijinul financiar care s-a acordat la hectar si a variat in functie de cultura (500 de lei pentru un hectar de grau, 400 de lei pentru un hectar de rapita si de 450 de lei pentru alte culturi).

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Constanta a acordat fermierilor, bonuri valorice in valoare de peste 130.810.009 lei, pentru 280.000 de hectare.

Repartitia s-a incheiat la data de 15 iunie, dar dupa aceasta s-a realizat ca multi fermieri vor trebui sa dea inapoi bonurile valorice primite deoarece au incalcat conditiile stipulate de Guvern.

Stere Pufleni a declarat ca in ciudat faptului ca, la primirea bonurilor valorice, toti fermierii au fost informati cu privire la conditiile ce trebuie sa le respecte au fost si agricultori care nu s-au conformat.

Dupa receptia lucrarilor de toamna s-a constat ca din cei 6.615 fermieri constanteni care au primit bonuri valorice 408 agricultori nu au respectat legislatia in vigoare.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.