Proiect pentru reabilitarea turistica a statiunii Sugas Bai

Consiliul Local Sfantu Gheorghe a aprobat participarea la Programul Operational Regional 2007-2013 cu un proiect ce vizeaza dezvoltarea si modernizarea infrastructurii turistice a statiunii Sugas Bai, aflata la opt kilometri de municipiul resedinta de judet.

In motivatia hotararii se arata ca Sugas Bai este una dintre destinatiile favorite ale locuitorilor municipiului Sfantu Gheorghe, dar si a altor persoane din judetele invecinate, fiind cautata printre altele pentru efectele curative ale mofetelor si izvoarelor de apa minerala, precum si pentru posibilitatea practicarii sporturilor de iarna.

Sugas Bai are, insa, o capacitate de cazare scazuta, infrastructura este slab dezvoltata, iar serviciile turistice pe care le ofera sunt foarte modeste.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat ca prin acest proiect se doreste reabilitarea si extinderea infrastructurii existente, crearea de noi spatii de agrement si amenajarea obiectivelor turistice naturale.

Pe viitor, aici se va realiza o noua partie de schi, un teren de golf si se va achizitiona un tun de zapada.

La Sugas Bai exista o partie de ski, modernizata in urma cu mai bine de cinci ani printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, care dispune de un schi lift cu 30 de locuri, plase de protectie si sistem de iluminat pe 250 de metri, adica pe jumatate din lungimea totala.

De asemenea, exista mai multe izvoare de apa minerala, cu proprietati curative, printre cele mai cunoscute numarandu-se izvorul Elisabeta, recomandat in tratarea afectiunilor gastrice si duodenale.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.