Peste 150 milioane euro disponibili in luna august

O noua sesiune pentru depunerea proiectelor cu finatare de la Uniunea Europeana a fost lansata ieri.

Aceasta se desfasoara in perioada 4-29 august si este ultima oportunitate a fermierilor ieseni sa depuna proiecte prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR) pe masura 1.2.3 si pe cele doua scheme de finantare aferente acesteia.

Si in august se depun proiecte tot pe masura 1.2.3, privind cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

Pe langa aceasta masura sunt active si cele doua scheme de finatare XS 13/2008 ce presupune stimularea IMM care proceseaza produsele agricole si schema XS 28/2008 ce prevede stimularea microintreprinderilor din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere lemnoase si nelemnoase.

Liviu Bulgaru, director adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi a declarat ca, tinand cont ca este ultima sesiune in care se pot depune aceste proiecte, se spera sa fie cat mai multe, cat mai complexe si cu o valoare cat mai mare.

Potrivit acestuia, fondurile disponibile in luna august in cadrul masurii 1.2.3 se ridica la suma de 39 milioane de euro.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei masuri este de 3 milioane de euro. In schimb, pentru schemele de ajutor, sumele alocate depasesc 70 de milioane de euro.

Fondurile disponibile pentru schema de ajutor legata de produsele agricole si brutarii sunt de 82 de milioane de euro, iar pentru schema de ajutor din domeniul silvic, fondurile nerambursbile sunt de 70,2 milioane de euro.

Luna trecuta, sesiunea s-a incheiat cu depunerea a trei proiecte. Bulgaru a declarat ca este un proiect ce presupune modernizarea unei mori de grau in valoare de 98.000 de euro, o fabrica de biodisel de 546.000 de euro si o brutarie in Miroslava in valoare de 199.000 de euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.