Exista finantare pentru varianta ocolitoare a municipiului Craiova

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ARD) Sud-Vest Oltenia a semnat, pe 1 august, doua contracte de finantare pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane, a caror valoare insumata este de aproape 48 milioane de lei. Beneficiarii celor doua contracte sunt Consiliul Judetean Dolj si Consiliul Local Dragasani.

Directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a declarat, cu acest prilej, ca proiectul CJ Dolj, in valoare de 25.663.131,49 lei, are in vedere reabilitarea si modernizarea DJ 652, pe o lungime de 18,9 km, pe distanta Lacrita – Cosoveni – Ghindeni – DN 55, obiectiv care constituie varianta ocolitoare a municipiului Craiova pentru circulatia de la Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea spre punctul de frontiera Bechet.

Al doilea proiect se refera la varianta ocolitoare a municipiului Dragasani, are o valoare de 22.208.769,71 lei si contribuie la fluidizarea traficului pe o artera nationala foarte circulata: DN 64, ruta Ramnicu Valcea- Dragasani- Ganeasa-intersectia cu DE 574.

Lungimea acestei variante ocolitoare este de 5,89 km., iar realizarea sa va contribui la scaderea numarului de accidente rutiere cauzate de traficul greu care trece prin oras, precum si la reducerea noxelor din oras.

Marilena Bogheanu a mai mentionat ca pana in prezent Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia se afla pe primul loc la nivel national in ceea ce priveste numarul de proiecte depuse in cadrul Pogramului Operational Regional.

Reabilitarea infrastructurii de transport reprezinta o prioritate pentru autoritatile publice din Regiunea Sud-Vest Oltenia reflectata in numarul si valoarea cererilor de finantare depuse in cadrul axei 2 a Programului Operational Regional.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.