Investitii in turism si micro-intreprinderi

In luna septembrie va fi demarata o noua sesiune pentru depunerea proiectelor, atat pentru sprijinirea micro-intreprinderilor, cat si pentru incurajarea activitatilor turistice.

Eugen Ticau, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Iasi, a declarat ca se fac pregatiri pentru toamna la nivel de experti, atat pentru masura 312 pentru sprijinirea micro-intreprinderilor, cat si pentru masura 313, care vizeaza dezvoltarea activitatilor turistice.

Vor putea fi depuse proiecte in cadrul masurii 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi si in cadrul masurii 313 – Incurajarea activitatilor turistice.

De asemenea, vor putea primi finantare si proiectele care au ca tema instalarea tinerilor fermieri sau pentru infiintarea grupurilor de producatori, ori pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta.

Ticau a mai mentionat si faptul ca sesiunea din toamna va acoperi, ca si valoare, alocarile financiare pe anul 2008. Au fost anuntate trei sesiuni, dar concret, va exista doar o sesiune care sa acopere toate proiectele.

Valoarea totala alocata proiectelor pentru anul 2008 este de aproximativ 200 milioane Euro, din care mai mult de jumatate vor fi alocati masurii 312, pentru crearea sau dezvoltarea micro-intreprinderilor.

Sursa: Buna Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.