BCR LEASING IFN isi consolideaza pozitia de leader pe piata nationala de leasing

BCR LEASING IFN isi continua trendul ascendent de dezvoltare, raportand, dupa primele sase luni ale acestui an, un volum total al bunurilor finantate de circa 291 milioane EUR. Rezultatele inregistrate reflecta un ritm de crestere cu peste 65% a vanzarilor companiei fata de perioada similara a anului trecut.

BCR LEASING IFN si-a consolidat pozitia de leader avand, in prezent, o cota de piata de circa 10%, cu aproximativ 1 p.p. fata de compania situata pe locul secund si la mai mult de 2 p.p. fata de urmatorii competitori.

“Ne bucuram ca am reusit sa crestem puternic in continuare in contextul in care piata de leasing din Romania a fost puternic influentata de factori interni si internationali, unii dintre ei mai putin previzibili. Evolutia foarte buna este, in primul rand, rezultatul unei oferte a BCR Leasing adecvate la exigentele si nevoile de crestere ale clientilor nostri, ale economiei nationale, in ansamblu. Evolutia abrupta a nivelurilor dobanzilor, scumpirea creditelor accesate de societatile de leasing, incertitudinile persistente pe piata imobiliara, fluctuatia reglementarilor cu privire la finantarea persoanelor fizice sau escaladarea costurilor aferente utilizarii canalelor alternative de vanzare au reprezentat elemente ce au marcat trendul de evolutie al societatii in aceasta perioada”, a declarat Claudiu Emanuil Stanescu, Director General BCR LEASING IFN.

Evolutia cererii pe piata nationala de leasing a determinat o modificare relevanta a structurii vanzarilor. Configuratia portofoliului BCR LEASING IFN la sfarsitul lunii iunie cuprindea: 28,5% autoturisme, inclusiv flote, 44% vehicule comerciale, 22% echipamente si utilaje industriale si 5,5% leasing imobiliar. Rezultatele inregistrate de companie reflecta o crestere peste asteptari a finantarilor acordate pe segmentul de vehicule comerciale, al caror volum finantat, atat pe segmentul de vehicule comerciale usoare, cat si pe cel de vehicule grele, a crescut cu 167% fata de primul semestru 2007. Solutiile de finantare propuse de BCR LEASING IFN au corespuns momentului oportun de realizare a cererii, permitand societatilor comerciale din diverse industrii sa isi reinnoiasca parcul de vehicule utilitare in conditii foarte atractive.

In acelasi timp, compania a inregistrat evolutii notabile ale vanzarilor pe segmentul de leasing pentru echipamente, unde constructiile detin suprematia, iar valoarea bunurilor finantate s-a dublat in perioada de referinta fata de anul precedent, ajungand la un nivel de circa 64 milioane EUR. In privinta leasingului imobiliar, in primele sase luni ale anului, BCR LEASING IFN a finantat bunuri in valoare de aproximativ 16 milioane EUR, compania oferind, in acest moment, trei tipuri de produse de leasing imobiliar: leasing financiar clasic (buy&lease), sale&lease back si leasing financiar cu finantare pe faze de executie a proiectului.

“Obiectivul nostru principal pentru anul 2008 este cresterea permanenta a calitatii serviciilor acordate, pe toate zonele de competenta, care va asigura un ritm de crestere a societatii superior ritmului mediu de crestere a pietei leasingului financiar si pastrarea unui raport echitabil intre profit, risc si cota de piata”, a precizat Claudiu Stanescu.

BCR LEASING IFN va acorda, in continuare, o atentie deosebita intregii piete de leasing si va incerca sa fructifice orice oportunitate interesanta de afaceri. Existenta unei structuri organizationale flexibile si a unor profesionisti dedicati ii va permite companiei sa abordeze orice proiecte mari sau complexe, cu structuri de finantare speciale sau pachete de produse si servicii individualizate, pe toate segmentele de leasing.

BCR LEASING IFN este prezenta pe piata romanesca a leasingului din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane, acum parte importanta a puternicului grup financiar central-european ERSTE. Compania ofera in prezent o gama completa de servicii de leasing financiar.

Pentru informatii suplimentare:

BCR LEASING IFN

Directia Vanzari si Marketing

Tel. 323 73 10/ int. 276

E-mail: [email protected]

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.