Credit Europe Leasing fuzioneaza prin absorbtie cu Credit Europe International Leasing

Actionarii Credit Europe Leasing IFN SA (CEL) si Credit Europe International Leasing IFN SA (CEIL) au aprobat fuziunea celor doua companii, care are ca principale motivatii simplificarea structurii si scaderea costurilor.

Credit Europe Leasing are o contributie neta la fuziune de 702.052 lei, iar Credit Europe International Leasing de 10,97 milioane lei, reprezentand activul net al societatilor la sfarsitul anului trecut.

Fuziunea va intra in vigoare de la data inregistrarii cresterii capitalului societatii absorbante la registrul comertului, data de la care operatiunile intreprinse de societatea absorbita apartin din punct de vedere contabil societatii absorbante.

Valoarea contractelor de finantare semnate de Credit Europe Leasing IFN in primele sase luni din 2007 a ajuns la 95 milioane euro, in crestere cu 126% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a imbunatatirii serviciilor oferite si a infuziei de capital.

La sfarsitul anului 2007, Credit Europe Leasing IFN vrea sa ajunga la o cota de piata de aproximativ 5% din totalul pietei autohtone de leasing, estimata de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) la 4,5 miliarde euro.

Sursa: BankNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.