1,2 milioane de lei pentru bisericile – monument

Doua biserici din Maramures aflate in patrimoniul UNESCO, se afla in reabilitare, pe langa alte trei, aflate in patrimoniul de interes national si local. Ministerul de resort a alocat peste 1,2 milioane de lei pentru lucrari.

Ana Mojolic, consilier superior in cadrul Directiei Judetene a Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural National Maramures, a declarat ca bisericile pentru care sunt alocate sumele respective sunt cele din Ieud-Deal si Barsana (patrimoniul UNESCO), respectiv Bogdan Voda si Tautii Magheraus, pentru care banii sunt alocati prin Programul National de Restaurare.

“Separat, printr-un alt program, al bisericilor de lemn, biserica din Coruia a primit 180.000 de lei. Nu am vazut inca documentatia, insa sigur e vorba despre consolidare, restaurare, inlocuirea invelitorii si amenajari exterioare”, a declarat ea.

Potrivit acesteia, biserica din Ieud-Deal, are alocati 80.000 de lei pentru lucrari de reabilitare si restaurare a picturii, iar cea de la Barsan a primit 100.000 de lei pentru conservare si restautrarea picturii. Biserica din Bogdan Voda a primit 400.000 de lei, pentru lucrari de conservare si restaurare, in timp ce biserica din Tautii Magheraus dispune de suma de 517.500 de lei, tot pentru conservare si restaurare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.