Finantare pentru reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii Baile Govora

“Proiectul pentru reabilitarea infrastructurii turistice a Bailor Govora are trei paliere. Primul este focusat pe Parcul Pinard. Acest parc va fi refacut in proportie de 90%, astfel incat la final vom avea o fantana arteziana, o cascada cu apa si lumini, un amfiteatru si un chiosc pentru fanfara. Paralel cu acesta aleile vor fi pavate, iluminatul va fi refacut cu lampadare”, a declarat primarul statiunii, Mihai Mateescu, care a semnat, la Craiova, contractul privind finantarea.

El a precizat ca proiectul mai include crearea unor faleze de promenada pe malurile paraului Hinta, care traverseaza longitudinal statiunea si amenajarea ca “alee de cura balneara” a traseului spre localitatea Curmaturi. Potrivit primarului statiunii, lucrarile propriu-zise vor incepe in vara, durata acestora fiind de 24 de luni.

“Putem spune ca ziua de azi marcheaza revenirea la viata a uneia din perlele statiunilor romanesti” a conchis Mihai Mateescu.

Statiunea Baile Govora, una dintre cele mai vechi din judet, se afla la 20 de kilometri sud-est de Ramnicu Valcea, are trei izvoare medicale minerale cunoscute pentru efectul lor in ceea ce priveste tratamentul bolilor respiratorii si al afectiunilor reumatologice.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.