Municipiul Targu Mures va avea din octombrie o statie de epurare moderna

Reabilitarea statiei de epurare a municipiului Targu Mures, care costa 8,5 milioane euro, se va finaliza pana la sfarsitul lunii septembrie, a declarat Sandor Torzsok, seful Unitatii de Implementare a Proiectului din cadrul AQUASERV.

El a aratat ca lucrarile de reabilitare si modernizare a statiei de epurare a apelor uzate reprezinta una din componentele principale ale programului ISPA al Uniunii Europene accesat de AQUASERV si trebuie finalizata pana in data de 30 septembrie.

Torzsok a precizat ca stadiul fizic al lucrarilor este de 83,19%. Linia de epurare preliminara – gratare, desnisipator cuplat cu separator de grasimi – are finalizate lucrarile in proportie de 98%. Restul lucrarilor care trebuie executate sunt realizate intre 80 si 90%.

Mirela Popa, reprezentant al companiei AQUASERV, a precizat ca lucrarile la statia de epurare au inceput in luna octombrie 2006, iar obiectivul principal al acestora este reducerea gradului de poluare a raului Mures.

Statia de epurare este situata in comuna Cristesti si face parte dintr-un proiect amplu in valoare totala de 27,9 milioane de euro, din care 20,9 milioane euro finantare nerambursabila prin programul ISPA si 7 milioane euro co-finantare din partea statului roman asigurata printr-un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Reabilitarea statiei de epurare costa 8,5 milioane euro – din care 1,5 milioane euro finantare nerambursabila ISPA si 7 milioane euro imprumut BERD – si are ca obiectiv principal indeplinirea directivelor europene de mediu, inclusiv in privinta azotului si fosforului existent in apele uzate din Targu Mures si imprejurimi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.