Noua sesiune de pregatire pe programe europene in judetul Brasov

Peste 20 de reprezentanti ai administratiilor locale din judetul Brasov au participat la o noua sesiune de pregatire pe tema elaborarii programelor europene, organizata de Compartimentul integrare europeana a Institutiei Prefectului Judetul Brasov, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJB).

Seminarul este al doilea eveniment de acest gen, dupa cel de saptamana trecuta, care le-a permis cursantilor sa intre in contact cu informatiile de baza privind problematica fondurilor europene.

La sesiunea de lucru, functionarii publici din primarii au elaborat o cerere de finantare tip, care vizeaza obtinerea de fonduri nerambursabile pentru extinderea retelelor de canalizare si apa, precum si pentru reabilitarea ulterioara a arterelor publice.

Tematica a fost selectata la solicitarea participantilor, care au considerat ca acest gen de investitii sunt prioritare pentru comunitatile pe care le reprezinta.

De altfel, ei au anuntat ca vor folosi modelul oferit de organizatorii cursurilor pentru elaborarea unor proiecte locale.

Specialistii Institutiei Prefectului si ai ADDJB le-au recomandat reprezentantilor administratiilor locale ca in abordarea investitiilor sa atraga si localitatile invecinate, avand in vedere ca proiectele integrate, care vizeaza micro-regiuni, primesc un punctaj mai mare la momentul selectiei.

“Vrem sa le oferim edililor posibilitatea de a-si suplimenta fondurile, apeland la liniile de finantare UE. Chiar daca unii primari vor opta pentru serviciile unor firme de consultanta, in fiecare primarie ar trebui sa existe personal specializat, care sa poata analiza un proiect”, a precizat subprefectul Szakal Andras.

De asemenea, subprefectul a tinut sa le reaminteasca reprezentantilor administratiilor locale, dar si tuturor celor interesati de accesarea fondurilor europene, ca Institutia Prefectului Judetul Brasov dispune, inca din luna martie a acestui an, de o linie telefonica de tip Tel Verde, ce poate fi accesata gratuit cu scopul informarii in domeniul finantarilor UE.

Astfel, la numarul de telefon 0800871333, in intervalul orar 8.00-16.00, consilierii din Compartimentul de integrare europeana al Institutiei Prefectului Judetul Brasov vor oferi date privind liniile de finantare ce pot fi accesate.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.