Au inceput lucrarile la Centrul de Afaceri si Expozitii din municipiul Bacau

Primarul Municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a participat la inaugurarea lucrarilor de executie a Centrului de Afaceri si Expozitii Bacau, proiect finantat in cadrul Programului PHARE 2004-2006.

Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau va fi construit in partea de vest a municipiului Bacau, pe terenul situat la intersectia DN 11 cu str. Arcadie Septilici si Gen. Stefan Gusa si isi propune sa dezvolte si sa dinamizeze mediul de afaceri bacauan si regional prin construirea unei infrastructuri de afaceri complexe si moderne cu functiuni multiple. Finalizarea acestui proiect va rezolva problema locatiei pentru atreprenorii care doresc sa porneasca o afacere noua, dar care nu isi permit un sediu, constituindu-se si ca un instrument integrat de asistenta pentru IMM-uri in procesul de dezvoltare.

De asemenea, acest proiect va rezolva si problema asigurarii unor facilitati corespunzatoare pentru organizarea de targuri, expozitii, conferinte, fiind bine stiut faptul ca Bacaul nu dispune de locatii corespunzatoare pentru acest tip de activitati.

Centrul de Afaceri si Expozitii va fi compus, conform proiectului aprobat, dintr-un incubator de afaceri pentru intreprinzatori, centrul de afaceri si marketing si 2 pavilioane pentru expozitii.

Incubatorul de afaceri, cu o suprafata de peste 2700 mp, va fi organizat in 24 de module, un centru de asistenta cu camere de consiliere, camere de sedinte si un centru documentar, iar centrul de afaceri si marketing, in suprafata de 3437 mp, va cuprinde birouri de lucru pentru activitatile angajatilor permanenti, birouri de consultanta pentru IMM-uri, o sala de conferinte cu o capacitate de 700 de locuri, sali de intalniri cu clientii, birouri de relatii cu publicul etc.
Suprafata de expozitii, aprox. 6000 mp, va fi organizata in doua module care vor putea functiona independent sau impreuna, in functie de solicitari.

Constructorul, selectat prin licitatie deschisa organizata de Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, este Asociatia formata din SC Rombet SA, SC Conimpuls SA, SC Alconep SRL si UTI International SRL, durata contractului fiind de 20 de luni.

Valoarea contractului este de 13 256 264 Euro, partea de cofinanatare ce revine CL Bacau fiind de aprox. 6 590 000 Euro, iar valoarea TVA aferenta intregului contract fiind acoperita de la bugetul de stat, conform Ordinului MFP nr. 454/2007.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.