Primarii din Calarasi nu sunt interesati de masura privind “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta”

Calarasi, primari, ferme agricole de semi-subzistenta, sesiune, informare

Evenimentul, organizat de Prefectura Judetului Calarasi, Camera Agricola Calarasi si Asociatia Bio Romania, s-a dorit a fi un prilej de care sa profite agricultorii din zona care doresc sa se dezvolte utilizand in acest scop bani europeni, precum si cum pot gospodariile taranesti sa se dezvolte de la nivel de gospodarie taraneasca la nivel de ferma de semi-subzistenta, apoi la nivel de microferma, utilizand bani europeni in special in agricultura bio.

‘La initiativa noastra de a organiza aceasta intalnire (…) din pacate nu a participat niciun primar si doar o singura comuna si-a trimis reprezentanti. Asteptam 50 de primari insotiti de cel putin 200 de fermieri. Am avut surpriza sa avem in sala doar doi oameni trimisi de o comuna din judetul Calarasi. Sunt la momentul acesta putin dezamagit, pentru ca nu as vrea sa cred ca asta este interesul pentru atragerea fondurilor europene la nivelul judetului Calarasi, in ceea ce priveste agricultura’, a declarat reprezentantul Prefecturii Judetului Calarasi, Emil Musat.

El a aratat ca, pentru aceasta sesiune, se doreste sa existe cel putin 100 de proiecte eligibile. ‘Eforturi au fost facute, au fost depistati 212 doritori de a depune proiecte pe masura 141, au fost analizate aceste dosare, au ramas eligibile 175 de dosare (…), dar, din pacate, pentru faptul ca noul registru agricol nu este completat la nivelul primariilor exista marele risc ca niciunul dintre acesti 175 de doritori sa nu poata incheia contractul’, a mai spus Emil Musat.

La eveniment au fost invitati Viorica Lagunovschi – Luchian, conferentiar U.S.A.M.V. Bucuresti; Adrian Vasile, lector universitar in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti; Marian Cioceanu, lector universitar – Universitatea Ecologica din Bucuresti; Dragos Scaunasu, director de proiect “Reducerea impactului asupra mediului (sol si ape subterane) prin utilizarea tehnologiilor satelitare si GIS in aplicarea fertilizarilor cu azot in culturile agricole”.

La nivelul tarii, judetul Calarasi se situeaza printre ultimele judete care au accesat proiecte pe masura 141 privind ‘Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta’.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.