Credit Europe Bank lanseaza Agro Capital IMM – primul produs din seria destinata finantarii fermierilor

“Agricultura a reprezentat dintotdeauna pentru Romania unul dintre cele mai importante sectoare economice. Desi Romania dispune de resurse primare agricole de exceptie, atat datorita conditiilor climatice deosebite cat si suprafetelor arabile mult peste media europeana, sectorul agriculturii ramane totusi unul defavorizat. Consideram ca un sector al economiei in continua dezvoltare si expansiune cum este agricultura are nevoie de parteneri care sa ii ofere sursele de finantare necesare. Agro Capital IMM este un prim pas in parteneriatul “Credit Europe Bank – fermieri”, fiind lansat la inceputul anului agricol pentru a oferi capitalul de lucru necesar insamantarilor de toamna. Credit Europe Bank doreste sa devina un finantator traditional pentru oricare fermier, dezvoltand cu acestia relatii de colaborare pe termen lung, tocmai de aceea Agro Capital IMM este doar o prima promisiune in dezvoltarea de produse specifice acestui domeniu “, a declarat Dl. Tamer Ozatakul, Presedinte Credit Europe Bank (Romania) S.A.

Agro Capital IMM este o linie de credit destinata finantarii oricaror nevoi de capital de lucru in agricultura, precum si refinantarii creditelor cu destinatie similara acordate de alte institutii financiare.

Prin noul produs se propune acoperirea cheltuielilor curente pana la vanzarea recoltei, in conditiile in care finantarea poate ajunge pana la 18 luni, oferindu-se in acelasi timp o perioada de gratie de maximum 9 luni, in functie de specificul activitatii si de momentul in care banca intervine in finantarea acesteia.

Agro Capital IMM este un produs de creditare flexibil, adaptat nevoilor fermierilor care doresc sa isi acopere cheltuielile curente cu ajutorul unei linii de credit. Banca poate sustine toate cheltuielile legate de viitoarea cultura, cu avantajul unei perioade de utilizare a creditului corelata cu graficul de derulare a lucrarilor agricole. Banca nu se limiteaza la finantarea culturilor, putand acorda credite si crescatorilor de animale sau celor care presteaza servicii in agricultura. Rambursarea creditului este flexibila, fermierii putand sa acopere datoria in functie de momentul in care au estimate incasarile.

Beneficiarii eligibili pentru un credit Agro Capital IMM sunt persoanele fizice cu statut de Producator Agricol, Persoanele Fizice Autorizate, Intreprinderile individuale, Intreprinderile Familiale sau companiile IMM (conform definitiilor interne ale bancii) ce au ca activitate cultivarea plantelor si cresterea animalelor in vederea obtinerii unor produse alimentare si a unor materii prime sau prestarea de lucrari agricole.

Agro Capital IMM, primul produs lansat de Credit Europe Bank dedicat agriculturii, este disponibil pentru inceput in sucursalele Credit Europe Bank din judetele Buzau, Braila, Tulcea si Constanta (inclusiv orasul Mangalia). Informatii referitoare la conditiile de eligibilitate si documentele necesare obtinerii unui astfel de produs pot fi obtinute de la sediul sucursalelor Credit Europe Bank (ROMANIA) S.A. din judetele respective.

Sursa: Redactir Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.