BCR se spala pe maini in procesul intentat de actionarii Bancorex

Banca Comerciala Romana (BCR) trimite Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa se judece cu Asociatia Actionarilor Bancorex, care cere in instanta 0,4% din suma reactualizata a rezervelor pentru credite, rezerve cedate de banca falimentara catre cele doua institutii.

Motivul dat de reprezentantii bancii controlate de austriecii de la Erste este ca, potrivit legii, AVAS a preluat toate procesele in care BCR a fost, este sau va fi implicata din cauza activitatii Bancorex si toate daunele pe care ar trebui sa le plateasca in urma proceselor.

In ordonanta pentru finalizarea privatizarii BCR, este prevazut ca statul roman va plati, pana la 31 decembrie 2013, un maximum de 1,8 miliarde euro pentru viitoarelor procese in care este implicata BCR, ca urmare a activitatii Bancorex.

Totodata, reprezentantii bancii spun ca fostii asociati ai institutiei falimentare si-au pierdut calitatea de actionari in momentul fuziunii BCR-Bancorex, deoarece preluarea din 1999 s-a facut pe capital negativ.

Procesul declansat de actionarii Bancorex va continua pe 5 septembrie la Tribunalul Bucuresti.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.