Peste doi ani vom putea emite obligatiuni pe 30 de ani

Romania ar putea lansa, in 2010, prima sa emisiune de obligatiuni pe 30 de ani si, totodata, ar putea vinde titluri Samurai (denominate in yeni) in 2009 sau 2010, in functie de conditiile de piata si de nevoile financiare, a declarat directorul Trezoreriei, Stefan Nanu.

Guvernul Romaniei a aprobat strategia privind datoria publica pe termen mediu, al carei obiectiv major este atragerea de fonduri in lei, spre deosebire de strategia anterioara care se baza mai mult pe imprumuturi. “In cazul in care conditiile de pe piata vor fi favorabile si vom putea lansa o emisiune de obligatiuni pe 15 ani in 2009, atunci devine plauzibila si varianta in care am putea lansa o emisiune pe 30 de ani in 2010”, a mai spus Nanu.

Seful Trezoreriei a precizat ca emisiunea de bonduri in yeni ar putea fi folosita pentru achitarea imprumuturilor contractate anterior in moneda japoneza.

Reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor au declarat ca Romania ar putea redeschide, spre sfarsitul acestui an, emisiunea de euroobligatiuni de tip benchmark, scopul institutiei fiind sa atraga de pe piata fonduri de pana la 1 miliard euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.