Au inceput negocierile pentru infiintarea zonei metropolitane Pitesti

Reprezentanti administratiilor locale din Pitesti si sapte localitati limitrofe au inceput discutiile pentru infiintarea unei asociatii intercomunitare de tip “zona metropolitana”, in vederea accesarii mai usoare a fondurilor europene.

Din viitoarea zona metropolitana ar urma sa faca parte municipiul Pitesti, orasul Stefanesti si comunele Albota, Bascov, Bradu, Budeasa, Mosoaia si Maracineni.

“Am avut discutii de principiu cu primarii din localitatile care vor face parte din aceasta asociere si urmeaza sa analizam punctual toate aspectele viitoarei colaborari”, a declarat miercuri primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

Asocierea va viza, pentru inceput, colaborarea in domenii precum transportul in comun, retelele de apa si canalizare si serviciile de salubritate. “Unitatile administrativ-teritoriale nu-si vor pierde identitatea, niciun primar nu va fi mai primar decat altul iar hotararile vor fi luate prin consens”, a mai spus Tudor Pendiuc. El a precizat ca demersurile pentru construirea zonei de tip metropolitan vor dura cel putin un an.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.