Libra Bank anunta rezultate pozitive

Libra Bank a inregistrat rezultate financiare pozitive la jumatatea anului 2008, in pofida unei piete afectate din ce in ce mai mult de criza bancara mondiala. Mentinerea pe trendul ascendent dovedeste faptul ca strategia Libra Bank de a se specializa pe nisa profesiilor liberale si cea a IMM reprezinta o alegere corecta, care a ajutat institutia sa ocupe o pozitie stabila pe piata bancara, chiar si in contextul dificil actual.

La 30 iunie 2008, valoarea activelor totale ale Libra Bank era de 743.232.902 RON. Volumul creditelor acordate s-a ridicat la 452.143.197 RON, din care 35.4% au fost acordate clientilor din domeniile profesiilor liberale (medici, farmacisti, juristi, contabili, arhitecti, psihologi etc) si 46% au fost acordate catre IMM. Depozitele constituite au insumat valoarea de 471.190.499 RON.

Daca in primele 6 luni profitul inregistrat de Libra Bank a fost de 48.917 RON, in schimb luna iulie a adus o crestere cu peste 125% a profitului, pana la valoarea de 110.285 RON.

Strategia de dezvoltare a bancii vizeaza in continuare, pentru anul in curs, cresterea productivitatii si centrarea pe nevoile clientului. Libra Bank a luat masuri pentru fluidizarea fluxului operational propriu, prin infiintarea unui centru de procesare care centralizeaza si eficientizeaza intreaga activitate operationala a bancii.

Consecventa angajamentelor sale, Libra Bank continua extinderea retelei teritoriale, atat in tara, cat si in Bucuresti, ajungand in prezent la un numar total de 24 unitati.

Libra Bank este, din anul 2003, membra a fondului american de investitii New Century Holdings, unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania, cu investitii de peste 3 miliarde USD in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane USD in Romania.

Persoana de contact:

Alina Vasile – Director, Divizia de Marketing si Comunicare LIBRA BANK

Tel: 021-208.80.21

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.