Piscina olimpica si Aqualand, la Bucov

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca pe 10 septembrie se da acordul final asupra investitiilor ce se vor face in Parcul Bucov, in urmatorii patru ani, parc aflat in vecinatatea municipiului Ploiesti, unde s-ar putea construi o piscina olimpica si un Aqualand.

Un proiect de modernizare a parcului, care ar urma sa includa o gradina botanica, reamenajarea lacului pentru agrement si a gradinii zoologice, dateaza din anul 2002, dar nu s-a concretizat datorita lipsei de fonduri. Noutatile anuntate recent de administratia judeteana se refera la o piscina olimpica si la un Aqualand, precum si la un centru de energii neconventionale, care va alimenta cu curent dotarile parcului. Piscina olimpica acoperita, cu 3.000 de locuri este estimata la peste 15 milioane de euro, iar un Aqualand, care va ocupa o suprafata de patru hectare, este evaluat la cinci milioane euro.

Noul proiect va cuprinde si gradina botanica, evaluata la doua milioane euro si modernizarea gradinii zoologice, precum si amenajarea de restaurante si zone de expozitie si de distractie. Parcul va avea spatii de parcare pentru 2.000 de masini. Pentru punctul principal de atractie al parcului, un Aqualand si-au exprimat dorinta de a participa la licitatie proprietarii Aqualand Mamaia, precum si un grup spaniol si unul german.

Acordul final pentru investitiile care vor fi incluse in proiectul de amenajare a Parcului Bucov va fi dat, in cadrul unei dezbateri publice care va avea loc in data de 10 septembrie, pentru ca proiectul sa fie depus in timp util pentru finantare din fonduri europene. Parcul Bucov are o suprafata de 180 de hectare si va fi administrat in comun de Primaria Ploiesti, Primaria Bucov si Consiliul Judetean Prahova.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.