CJ Dolj a inaugurat un centru de recuperare pentru tinerii cu handicap

Un centru de recuperare si reabilitare pentru tinerii cu handicap a fost inaugurat in comuna Diosti de reprezentantii Consiliului Judetean Dolj si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Proiectul, a carui valoare se ridica la 1,9 milioane lei, a fost realizat cu fonduri de la bugetul judetului in proportie de 96,3% si cu fonduri PHARE, in proportie de 3,7%. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca in localitatea Diosti exista un imobil in care a functionat un centru de plasament pentru copii si care a fost inchis ca urmare a reformei institutionale in domeniul protectiei copilului.

„Din acest punct de vedere, exista posibilitatea recrutarii de personal calificat care sa-si desfasoare activitatea intr-un centru pentru tinerii cu dizabilitati. In acest centru vor locui 36 de tineri cu handicap grav si accentuat, in regim de continuitate, tineri care provin din sistemul de protectie a copilului pentru care reintegrarea in familie nu este posibila nici dupa implinirea varstei de 18 ani” – a spus presedintele CJ Dolj.

Directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu, a declarat ca noul centru de la Diosti ofera servicii de gazduire si ingrijire specializata pentru tanarul cu handicap grav si accentuat, consiliere pentru reinsertia socio-familiala, pentru depasirea situatiilor conflictuale, servicii de recuperare medicala complexa in cabinete de fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, activitati de socializare si petrecere a timpului liber, sprijin in vederea relationarii cu familia.

„Personalul care asigura activitatile centrului este compus din personal de specialitate – medic specialist de recuperare, kinetoterapeut, asistent social, asistent medical, psiholog -, personal administrativ si de intretinere, precum si infirmiere”, a spus Florin Stancu.

Centrul de la Diosti este compus din doua cabinete de fizioterapie, dotate cu aparate de magnetoterapie si terapie combinata, cada si lift de hidroterapie, o cabina de kinetoterapie, o cabina de stimulare senzoriala si un cabinet medical, camera de zi, camera de vizita, birou administrativ, 12 dormitoare, in care vor fi gazduiti cate trei beneficiari, spatii igienico-sanitare, cantina, izolator, spalatorie, spatii administrative.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top