ProCredit Bank a inregistrat rezultate financiare pozitive in prima jumatate a anului

Daca in anul 2007, ProCredit Bank a incheiat cel de-al treilea an profitabil, inregistrand un profit net de 950.000 Euro, in primul semestru al anului 2008 banca a obtinut un profit de 250.000 Euro. Veniturile operationale ale bancii au crescut in 2008 cu 44% fata de cifrele raportate in aceeasi perioada a anului 2007, iar activele totale au atins valoarea de 308 milioane Euro.

Cu un portofoliu de peste 100.000 de clienti activi pe servicii bancare (conturi) si o crestere de aproape 40% a clientilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea fondurilor atrase de la clienti s-a cifrat la aproximativ 174 milioane Euro.

La sfarsitul lunii iunie 2008, portofoliul de credite aflate in derulare numara 44.000 credite cu un volum de 235 milioane Euro, ceea ce reprezinta o crestere de 21% ca numar de credite comparativ cu iunie 2007. O puternica performanta a fost inregistrata de catre banca in creditarea sectorului agricol. In primele 6 luni ale anului, ProCredit Bank a acordat mai mult de 4.000 credite producatorilor agricoli si societatilor cu activitate in agricultura, iar in acelasi timp, portofoliul de credite aflate in derulare pentru sectorul agricol a atins volumul de 40 milioane Euro.

“Al patrulea an profitabil si cresterile atinse de ProCredit Bank demonstreaza stabilitatea bancii pe piata. Mai mult decat atat, cresterea pe segmentul fondurilor atrase de la clienti arata inca o data faptul ca banca se concentreaza pe contruirea si incurajarea unei culturi a economisirii si furnizarea de servicii si produse in mod responsabil. Ne vom concentra si in viitor sa oferim clientilor nostri o gama de produse simple, usor de inteles si la standarde de calitate superioara.” – a declarat Michael Kowalski, Director General.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.