Leasing-ul se dezvolta in Romania

Piata nationala de leasing a inregistrat in primul semestru o crestere de 35,57%, la 2,942 miliarde de euro, in functie de valoarea bunurilor finantate, cea mai mare pondere fiind detinuta de companiile subsidiare ale bancilor, cu o cota de 66%.

Firmele independente de leasing reprezinta 18% din piata de profil, in timp ce companiile captive, care apartin unor producatori sau importatori auto, cumuleaza 16%, se arata intr-un comunicat comun al Asociatiei Societatilor Financiare – ALB Romania si Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).

Companiile membre ALB au finantat, in primele sase luni, bunuri in valoare totala de 2,687 miliarde de euro, reprezentand 92% din piata de leasing, iar firmele care fac parte din ASLR au acordat finantari pentru bunuri in cuantum de 76,37 milioane de euro, cu o cota de 2,6% din piata.

Membrii celor doua asociatii au incheiat circa 86.000 de contracte in perioada ianuarie-iunie, dintre care aproximativ 82.700 de contracte revin ALB, iar restul de aproape 3.300 au fost semnate de ASLR.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.