Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor

Modulul Kepner-Tregoe de Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor (PSDM) este un proces pas-cu-pas care ajuta la rezolvarea eficace a problemelor. Folosit in organizatii din toata lumea, PSDM ajuta oamenii sa organizeze si sa analizeze eficient volume imense de informatie si sa ia masuri corespunzatoare.


Folosirea PSDM in echipa ne ajuta sa profitam de cunostintele diferitelor persoane, sa ajungem la consens, sa convenim un angajament si sa rezolvam probleme. Toata lumea este pe aceeasi lungime de unda, folosind o abordare comuna si acelasi limbaj si toata lumea tinde spre acelasi scop, indiferent de pregatire sau expertiza.

Procesul nostru furnizeaza un cadru pentru rezolvarea unei probleme si luarea unei decizii care poate sa fie integrat in proceduri standard de exploatare. Acesta este utilizat impreuna cu alte instrumente de imbunatatire operationala ca de exemplu Six Sigma, Lean Manufacturing si altele. In multe organizatii acesta este pur si simplu calea prin care sunt rezolvate problemele si sunt luate deciziile.

PSDM contine patru procese distincte: 
1. Aprecierea situatiei este folosita la separarea, clarificarea si prioritizarea preocuparilor. Cand creste confuzia, cand abordarea corecta este neclara, sau prioritatile coplesesc planurile, Aprecierea situatiei este instrumentul potrivit. 

2. Analiza problemelor este folosita pentru descoperirea cauzei unei abateri pozitive sau negative. Cand oamenii, mecanismul, sistemele sau procesele nu se comporta conform asteptarilor, Analiza problemelor pune accentul pe informatia semnificativa si conduce la cauza initiala. 

3. Analiza deciziei se utilizeaza pentru a alege. Cand nu este clar pe ce drum trebuie sa apucam, cand exista prea multe alegeri, sau riscul de a face alegerea eronata este mare, Analiza deciziei clarifica scopul si pune in balanta riscurile si beneficiile pentru a ajunge o alegere solida si fundamentata. 

4. Analiza problemelor/oportunitatilor potentiale este folosita ca sa protejeze si sa propulseze actiunile sau planurile. Cand un proiect pur si simplu trebuie sa mearga bine, riscul este mare sau nenumarate lucruri ar putea sa nu mearga bine, Analiza problemelor potentiale reveleaza factorii determinanti si identifica posibilitatile de reducere a riscurilor. Cand se ia o masura, apar oportunitati noi care sa sporeasca beneficiile acelei masuri.

Locatia: Hotel Novotel, sala Marseille, Calea Victoriei, Nr.37B, Sector 1, Bucuresti.

Perioada: 22 – 24 Sept. 2008.

Taxa de participare: 3.000 RON/participant + TVA.
Pentru înscrieri pana la 5 septembrie se acorda o reducere de 200 RON.
Pentru 2 sau mai multi participanti din cadrul aceleiasi organizatii se acorda o reducere de 200 RON.
Reducerile nu se cumuleaza.

Pentru inscrieri.

Data limita de inscriere: 15 septembrie 2008.

Pentru mai multe detalii:
Kepner – Tregoe Romania
E- mail: [email protected]
Web: http://www.kepner-tregoe.ro/    

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 28 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.