Finantari europene record pentru Primaria Tulcea

Autoritatile municipiului Tulcea au obtinut, intr-un singur an, finantari europene a caror valoare este echivalenta cu bugetele pe ultimii patru ani ai primariei orasului. Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat ca ultimul proiect care a obtinut finantare din partea Uniunii Europene vizeaza reabilitarea a doua strazi din oras.

“Agentia de Dezvoltare Regionala din Constanta a aprobat acordarea a 7,5 milioane de euro pentru reabilitarea strazilor Orizontului si Prislav, acest proiect venind in completarea Master-planului pentru care am obtinut deja peste o suta de milioane de euro”, a mentionat primarul Constantin Hogea.

Edilul-sef al municipiului a mai spus ca, in aceste conditii, valoarea proiectelor care au primit in acest an finantare din partea Uniunii Europene este de circa 300.000 de lei, aceasta suma reprezentand bugetele primariei municipiului pe ultimii patru ani. La finele lunii mai, Uniunea Europeana a aprobat acordarea a 113.797.800 euro pentru realizarea proiectului “Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa uzata in judetul Tulcea”, initiat de societatea Aquaserv SA, al carei unic actionar este Consiliul local Tulcea.

Proiectul vizeaza realizarea de noi foraje, reabilitarea statiei de tratare a apei, precum si extinderea si reabilitarea sistemului de furnizare a apei potabile in orasul Tulcea, Consiliul Local urmand sa aloce o cofinantare in suma de 1.560.000 euro. Si orasele Macin, Isaccea si Sulina din judetul Tulcea vor beneficia de proiectul aprobat la finele lunii mai de Uniunea Europeana, autoritatile acestora alocand confinantari ale caror valori sunt cuprinse intre 150.000 de euro si 255.000 de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.